qroom

Teamuitje

Escape room als teamuitje: nieuw, bijzonder en onvergetelijk

Bezit je een klein tot middelgroot bedrijf met werknemers, dan is de kans groot dat je graag een bijzonder teambuilding uitje wilt organiseren om ze nog beter met elkaar samen te laten werken. Je kunt met zijn allen gaan survivallen, maar met de komst van het fenomeen escape room in Nederland, is een escape room bezoeken ook een optie als teambuilding activiteit, en het heeft vele voordelen voor de groep.

Alsof je op de werkvloer bent

Een escape room heeft namelijk een groot verschil in wat voor soort activiteit het is: je zet vooral je hersenen in terwijl je bij de meeste teambuilding activiteiten vooral fysiek bezig bent. In een escape room wordt alles getest wat er op de werkvloer ook nodig is:

  • Werknemers moeten elkaar vertrouwen in een escape room en open en eerlijk
  • communiceren met elkaar, want om uit de kamer te kunnen ontsnappen heb je elkaar nodig.
  • Ook wordt de stressbestendigheid getest: je hebt immers maar één uur om te ontsnappen
  • en als iemand chagrijnig wordt vanwege de druk, verstoort dit de communicatie en dat heeft invloed op het succes.

Al deze eigenschappen heb je nodig tijdens het werk om goede resultaten te bereiken en de sfeer voor iedereen prettig te houden. In een escape room wordt de ‘rol’ van iedereen in één opslag duidelijk. Er is ook een ideale groepssamenstelling van een escape room. Je teamuitje bij een escape room houden is een positieve manier om teambuilding te stimuleren, en het daarnaast ook een leuk spel voor de spelers: alsof ze een videogame spelen.

Een escape room is een effectieve manier om teambuilding te stimuleren omdat het voor spelers lijkt alsof ze op de werkvloer zijn en samen een probleem moeten oplossen. In een escape room kunnen meestal maximaal zeven mensen tegelijkertijd in een kamer spelen, maar bij een grotere groep is het mogelijk om de groep op te splitsen, en bij twee kamers kunnen de twee groepen zelfs op hetzelfde tijdstip starten. Een uitje dat nét iets anders is, maar zeker werkt! Hoe bijzonder wil je het hebben?

X
Escaperoom Schijndel
4.7
Gebaseerd op 16 beoordelingen
powered by Google
js_loader
× Vandaag spelen? Reserveer hier!